*

pasipulkkinen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 58 min 43 s sitten

Jokereiden kiertuesaldo yhä nollilla, tiukaksi menee kolmospaikkataisto

21.1.2018 22:12

Jokerit taipui karussa Nizhnekamskin öljynjalostamokaupungissa sunnuntaina pelatussa KHL-jääkiekko-ottelussa Neftehimikille 2-3. Ensimmäisen erän jälkeen Jokerit johti 2-0, mutta suli sen jälkeen.

Vastassa oli toki kovatasoinen joukkue, joka on itäisessä konferenssissa kerännyt pisteitä toiseksi eniten.

Pekka Haavisto vastasi populisti-väitteeseen MTV:llä: ”Tämä on erittäin tärkeää yhteiskunnallista keskustelua”

21.1.2018 21:34

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto joutui MTV:n vaalitentissä sunnuntaina perustelemaan, miksi hän olisi presidenttinä puuttunut aktiivimalliin.

Haavisto kertoi aikaisemmin, että hän olisi pyytänyt vielä juridisia arvioita aktiivimallin laillisuudesta, jos laki aktiivimallista olisi tullut hänen pöydälleen presidenttinä allekirjoitettavaksi. Haavisto lisäsi myös että jos laillisuudesta olisi ilmennyt epäilyjä, hän olisi pyrkinyt käymään keskusteluja hallituksen kanssa lainmukaisuuden varmistamiseksi.

Sauli Niinistöltä kuitti Paavo Väyryselle MTV:llä: ”Meistä vain toinen on ollut hyväksymässä pahamaineista sopimusta ja se olit sinä”

21.1.2018 21:00

Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen kävivät Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä kiivaan väittelyn MTV:n presidentinvaalitentissä sunnuntaina. Väyrynen syytti Niinistöä Suomen viemisestä ”askel askeleelta” Natoon.

–Sauli Niinistön puheet eivät ole olleet selviä. Hän sanoo, että liittoutumattomuus on hyvä asia, mutta hänen johdollaan on menty juuri siihen suuntaan, että Venäjällä ajatellaan, että me olemme kuin Nato. Minun mielestäni meidän pitää ehdottomasti selventää Suomen asemaa sotilaallisesti liittoutumattomana maana, Väyrynen totesi.

Nils Torvalds hermostui Nato-keskusteluun: ”Ketä tässä oikein yritetään harhauttaa?”

21.1.2018 19:26

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds huomautti sunnuntain vaaliväittelyn alla, ettei muilta ehdokkailta ole vaalitenteissä tullut selvää vastausta siitä, mitä Suomi tekisi, jos Ruotsi päättäisi hakea Nato-jäsenyyttä.

–Emme voi pistää päätämme pensaaseen, ja lykätä omia kantojamme siinä toivossa, että Ruotsi ei hakisi Nato-jäsenyyttä, Torvalds sanoo.

Suomen Nato-jäsenyyden puolesta kampanjoiva Torvalds sanoo, että Suomi olisi puristuksessa Naton ja Venäjän välillä, jos Ruotsi liittyisi puolustusliittoon. Hänen mukaansa ”jokainen asiaan perehtynyt henkilö” tietää tämän.

Live: Alma seuraa presidenttitenttiä ja somekommentointia

21.1.2018 19:07

Presidenttiehdokkaat kohtaavat tänä iltana MTV:n vaaliväittelyssä. Illan teemana ovat arvot ja sovinto. Alman faktatoimitus seuraa tenttiä livenä. Mukana ovat Marko-Oskari Lehtonen, Sakari Muurinen, Armi Niemelä ja Suvi Tanner.

Poimimme illan puheista kiistanalaisia ja kiinnostavia kohtia. Seuraamme keskustelua ja somekommentteja sekä nostamme esille väitteitä ja niihin liittyviä linkkejä. Kerromme, mitä faktoja toimitus ottaa tarkistettavaksi keskustelun perusteella vaaliviikolla.

Mitaleita tulossa? Pärmäkoski, Mäkäräinen ja yhdistetyn miehet iskussa

21.1.2018 17:57

Suomen seitsemän mitalin tavoite Pyeongchangin olympialaisista ei näytä epärealistiselta. Maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen sekä yhdistetyn kilpailijat osoittivat maailmancupin kisoissa viikonloppuna olevansa olympialaisten alla mitalikunnossa.

Pärmäkoski saavutti kauden ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa oltuaan Slovenian Planicassa ykkönen 10 kilometrin perinteisen kisassa. Neljä norjalaista huippua puuttui kisasta, mutta Pärmäkosken taakse jäivät muun muassa Charlotte Kalla ja Heidi Weng.

Ex-ulkoministeri jyrähtää asekaupoista: ”Periaatteet ovat tälle hallitukselle paperia”

21.1.2018 11:53

Entinen ulkoministeri, SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja arvostelee kovin sanoin Suomen asevientiä.

– Periaatteet ovat tälle hallitukselle paperia, nyt se on jo faktaa miten suomalaisia aseita on päätynyt Jemenin julmaan sodankäyntiin. Huomio kiinnittyy molempien Niinistöjen käyttämään selitykseen, jossa korostetaan että Saudien johtama liittoutuma toimii Jemenissä sen ”laillisen hallituksen” pyynnöstä. Samalla periaatteella voitaisiin toimittaa aseita myös Syyrian ”laillisen hallituksen” tukijoille, hän kirjoittaa Facebookissa.

Herraklubista eronneen ulostulo: ”Tilanne on jo muuttunut klubin kannalta erittäin kiusalliseksi”

21.1.2018 11:22

DNA:n hallituksen puheenjohtaja ja Nokian entinen johtokunnan jäsen Pertti Korhonen on eronnut Pörssiklubista. Hän ei saivartele eroviestissään Facebookissa.

–Erosin pörssiklubista. En koe mahdolliseksi olla jäsenenä yhdistyksessä, joka aktiivisesti diskriminoi naisia ja kommentoi julkisuuteen, että tasa-arvoa ei tarvita joka paikassa, Korhonen kirjoittaa.

Korhosen mielestä Pörssiklubin uppiniskaisuus jäsensäännöissään tuottaa häpeää klubille itselleen.

Uusi varoitus potilastiedoista: ”En olisi hämmästynyt, jos valtakunnan ensimmäisen vauvan sukupuoli olisi jo ennen syntymää jonkun tiedustelupalvelun tiedossa”

21.1.2018 10:48

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri ja Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen varoittaa potilastietojen arkiston Kannan riskeistä.

Kanta-arkisto on Lehtosen mukaan rakennettu ajatuksella, että kaikkien suomalaisten terveydenhuollon toimintayksiköiden tulee viedä sinne potilaidensa tiedot. Jotta arkisto toteuttaisi tarkoituksensa, on eri toimintayksiköissä työskentelevien henkilöiden myös päästävä toisten toimintayksiköiden potilastietoihin.

”Sauli Niinistö joutuu vastaamaan näihin kysymyksiin viimeistään toisella kierroksella”

21.1.2018 10:14

Kansanliikkeen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ihmettelee, miksei istuvalta tasavallan presidentiltä ja niin ikään kansanliikkeen presidenttiehdokkaalta Sauli Niinistöltä kysytä hänen rajavalvontaan liittyvistä kannanotoistaan.

Metsäteollisuutta uhannut lakko peruuntui: ”Saimme torjuttua lukuisat heikennysesitykset”

21.1.2018 09:42

Teollisuusliitto ry ja Metsäteollisuus ry hyväksyivät lauantai-iltana valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Sovinto tarkoittaa sitä, että maanantaina alkavaksi ilmoitetut Teollisuusliitto ry:n työnseisaukset peruuntuvat. 

Sovintoehdotuksen mukainen työehtosopimus on voimassa 30.11.2019 saakka. Valtakunnansovittelija Minna Helteen mukaan sopimus sisältää palkkaratkaisun sekä tekstimuutoksia.

USA varoitti etukäteen iskusta Kabulissa – Ministeriö: ”He käyttivät keittiön ovea”

21.1.2018 09:16

12 tuntia kestänyt piiritystilanne Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa sijaitsevassa Intercontinental-hotellissa on päättynyt. Afganistanin sisäministeriön mukaan kaikki kolme hyökkääjää ovat saaneet surmansa.

Iskussa menehtyi ministeriön mukaan ainakin viisi siviiliä ja kuusi loukkaantui. Hotellista evakuoitiin 150 ihmistä.

Kolme aseistautunutta miestä hyökkäsi varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa hotelliin ja otti yli sata panttivankia.

Katkera pettymys: Suomalaistaitoluistelija saavutti olympiapaikan, ei valita olympialaisiin

20.1.2018 21:45

Jääkiekkolegenda Ville Peltosen tytär Emmi Peltonen tultaneen valitsemaan Suomen edustajaksi taitoluisteluun Pyeongchangin olympiakisoihin. Peltonen luisteli EM-kisoissa Venäjällä pisteet 159,70. Viveca Lindforsin pisteet olivat 147,89.

Lindfors oli syksyllä luistellut Suomelle olympiapaikan. Paikkoja suomalaisilla on vain yksi, mutta olympiapaikkaa ei saa Lindfors vaan Peltonen.

Valintaperusteista Lindfors ja Peltonen olivat tietoisia. Peltosen valitseminen kisoihin on perusteltua, koska hän on pärjännyt viime aikoina Lindforsia paremmin.

Ilvekselle tärkeä voitto, playoff-unelma elää

20.1.2018 21:32

Tampereen Ilves otti lauantaina 4-2 -kotivoiton Porin Ässistä. Ottelun hahmo oli Ilveksen Ville Meskanen, joka teki toisessa erässä kolme maalia 12 minuutin sisällä. Siitä Ässät ei enää noussut.

Ilves on sarjassa sijalla 11. Eroa kymmenentenä olevaan Ässiin on kymmenen pistettä.

Ässillä jäljellä on runkosarjasta 14 ja Ilveksellä 15 peliä. Toivoa Ilves-leirissä ei ole vielä menetetty.

Palloliitto sai uuden puheenjohtajan, Ville Niinistö jäi kakkoseksi

20.1.2018 17:48

Palloliitto äänesti lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen Ari Lahden. Lahti sai äänestyksessä 52 ääntä, Vihreiden ex-puheenjohtaja Ville Niinistö 43 ääntä ja entinen Suomen maajoukkuepelaaja Mika Aaltonen neljä ääntä.

Lahti, 54, on ammatiltaan investointipankkiiri. Luonnollisesti hänellä on hyvät suhteet elinkeinoelämään. Helsingin Sanomien haastattelussa Lahti painottaakin, että suomalaisesta jalkapallosta pitäisi tehdä tuote, joka kiinnostaa kaikkia ja sitä kautta rahoitustakin tulee enemmän.

Juha Sipilä haastoi yritykset: ”Reilun sadan euron kuukausipanostuksella”

20.1.2018 16:20

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) haastoi lauantaina yritykset osallistumaan aktiivimallin toteuttamiseen.

– Kannustan yrittäjiä tarttumaan tähän tilaisuuteen. Reilun sadan euron kuukausipanostuksella on nyt mahdollista palkata työtön henkilö tekemään jotain yrityksen kannalta tarpeellista työtä kuuden tunnin ajaksi kuukaudessa. Kohteita varmasti löytyy jokaisesta yrityksestä. Työttömälle nämä lyhyetkin pestit voivat merkitä unelmaduuniin vievän polun aukeamista, hän sanoi puheessaan Viitasaarella.

Petteri Orpo aktiivimallista: ”Jos tulee kohtuuttomia tilanteita, me korjaamme sitä”

20.1.2018 16:03

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo puolusti rajua arvostelua herättänyttä aktiivimallia puheessaan ennen kokoomuksen puoluevaltuuston kokousta lauantaina.

–Kyse on siitä, että Suomi voi olla niin hyvinvoiva ja vauras maa vain sillä, että mahdollisimman moni ihminen, joka on työikäinen ja työkykyinen pääsee töihin, on töissä, pystyy kantamaan itsestään huolta, huolta läheisistään, pystyy sitä kautta veroja maksamalla kantamaan huolta kaikkien ihmisten pärjäämisestä, hän totesi.

Sanaharkka yleissitovuudesta: ”Työministeriä ei selvästi työmarkkinarauha kiinnosta”

20.1.2018 15:22

Työministeri Jari Lindström (sin.) ja kansanedustaja, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson käyvät Twitterissä väittelyä yleissitovuudesta ja Lindströmin sitä koskeneesta lausunnosta.

– Työministeri väläyttelee työehtosopimuksien yleissitovuuteen ja irtisanomissuojaan puuttumista keskellä meneillään olevaa liittokierrosta, kun SAK jo valmiiksi on kutsunut koolle suurmielenilmauksen aktiivimallin takia. Työministeriä ei selvästi työmarkkinarauha kiinnosta, Andersson toteaa.

Lindström kiistää väläyttäneensä yleissitovuuteen puuttumista.

Tuleeko pahasti turpaan? Etelä-Korea valmiina olympiajääkiekkoon

20.1.2018 14:25

Etelä-Korea tekee helmikuussa jääkiekkohistoriaa pelatessaan ensi kertaa arvoturnauksissa huippumaita vastaan miesten ja naisten tasolla. Olympiakisoissa järjestäjämaa saa aina automaattisen kisapaikan.

Etelä-Korean miesten jääkiekkomaajoukkue ilmoitettiin perjantaina. Mukana on seitsemän pohjoisamerikkalaispelaajaa. Heistä kanadalaispuolustaja Alex Plante on Edmonton Oilersin ykkösvaraus vuodelta 2007, mutta pääsi pelaamaan NHL:ssä vain 10 ottelua.

Oletko syntynyt vuosina 1969-1973? – KL: Näin laman varjo on seurannut ikäluokkaasi

20.1.2018 12:32

Finanssikriisin vaikutukset työttömyyteen olivat lievemmät kuin 1990-luvun laman, ja työttömyys kohdistui erilaiseen joukkoon. 1990-luvulla kärsivät etenkin nuoret, ja finanssikriisi puolestaan vaikeutti pitkäaikaistyöttömien tilannetta, arvioi Palvelualojen työnantajien Paltan pääekonomisti Matti Paavonen.

Vuosina 1992–95 työttömän yleisin ikä oli 19 vuotta. Nyt se on 61 vuotta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat